Den HelderVideo

Goed bezochte 55+ beurs in de Kampanje (video)

Advertentie:

Den Helder – Een nieuwe e-bike, of een rollator? Misschien even kijken bij de woningbouwvereniging of informeren over hoe je in beweging blijft. De ouderen van Den Helder konden terecht in de Kampanje voor de 55+ beurs. Vanwege corona ging deze al een aantal jaren niet door, dus was de opkomst extra hoog.

Meer dan zestig stands, bemand door verschillende organisaties, bedrijven en instanties die links of rechtsom iets met ouderen te maken hebben. Hans Schell, voorzitter van de LSBO, organiseert de beurs en is tevreden over de opkomst. “We merken de angst voor corona niet in de bezoekersaantallen”, vertelt Schell, “als we zien wat hier vandaag binnen komt lopen heeft dat helemaal geen invloed.” Ook de bezoekers zijn niet bang om corona op te lopen. “Ik heb net een nieuwe prik, dus ik kan er helemaal tegenaan!”

Niet alleen nuttige informatie, ook het sociale contact en de gezelligheid is belangrijk, vertellen de bezoekers. “Ik kom toch weer een aantal bekenden tegen die ik al een tijd niet gezien heb. Het is eigenlijk ook gewoon een heel sociaal gebeuren”, vertelt een bezoeker. “Ik heb een mevrouw meegenomen die hier graag heen wilde”, vertelt een medewerker van Buurtzorg, “dus ik zei, stap maar in de auto, dan gaan we samen!” Die interactie is belangrijk, vinden de aanwezigen. De beurs valt in de Week tegen de Eenzaamheid en onder ouderen is eenzaamheid vaak een sluipend probleem. “Ik ben ook alleen”, vertelt een bezoeker, “en op deze manier kun je toch een beetje je dag besteden en een praatje maken. Dat is heel belangrijk.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button