Den HelderJeugd

Griezelen op Fort Kijkduin in de herfstvakantie

Den Helder – Niet bang? Kom dan in de herfstvakantie naar Fort Kijkduin. Dan staan er een hoop leuke activiteiten voor kinderen op het programma. Het wordt niet alleen spannend op het fort, maar zelfs griezelig. Tijdens de herfstvakantie worden er namelijk meerdere speciale griezeldagen op Fort Kijkduin georganiseerd. Zo wordt kamer ‘beuk vier’ in het fort omgetoverd tot griezelschool.

Deelnemers die alle lessen hebben gevolgd en het strafwerk hebben gemaakt mogen zichzelf beschouwen als echte griezel en studeren af met een griezeldiploma. Het is ook mogelijk om stiekem te blijven plakken wanneer het fort dichtgaat. De achterblijvers kunnen zich aansluiten bij een griezel om te luisteren naar een eng spookverhaal. Nog niet bang genoeg? Wandel dan mee met een rondleiding door Fort Kijkduin. Het is dan al na sluitingstijd, dus alles is best eng zo helemaal in het donker.

Daarnaast zijn er twee verschillende speurtochten. Bij de ene is griezel “Jack of the Lantern” verstopt in de donkere krochten van het fort. Voor de oudere kinderen komt er een andere speurtocht, namelijk de “Halloween Scavenger Hunt” met Clues, spells and curses. Deze tocht neemt de jeugd mee door de de donkere gangen van het fort. Deelnemers moeten door middel van aanwijzingen, toverspreuken en vervloekingen de speurtocht op zien te lossen, maar het is wel opschieten geblazen, anders blijft de geest van Jack of the Lantern voor altijd door het fort spoken.

Speciaal voor kinderen is er op zondag 23 oktober een ware griezelmiddag georganiseerd. Wat is er dan allemaal te doen? Denk aan horrorpompoenen uithollen, kleurplaten kleuren in Halloween-style, leuke spulletjes shoppen in de toverwinkel of zelfs een heuse Heksen High Tea. Ook kan de jeugd de toekomst laten voorspelen door een ware waarzegster. In de griezelkamer belanden de deelnemers in de werkplaats van de poppenmaker. Met de Spooky Speurtocht ontdekt de jeugd het museum van Fort Kijkduin en door de figuranten van OuderwetZ komt Fort Kijkduin op een spookachtige manier tot leven.

Programma:
Maandag 17 oktober 12:00-15:00 Griezelschool
Donderdag 20 oktober 17:00-18:00 Spookverhaal daarna spooktocht
Zondag 23 oktober 10:00-17:00 Grote Griezeldag vol met leuke activiteiten voor jong en oud
Maandag 24 oktober 12:00-15:00 Griezelschool
Donderdag 27 oktober 17:00-18:00 Spookverhaal daarna griezeltocht

De activiteiten brengen geen extra kosten met zich mee en aanmelden is niet nodig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button