Den HelderSport

Na twee jaar weer ijsbaan in de Beatrixstraat

Advertentie:

Den Helder – De ijsbaan keert deze winter terug in de Helderse Beatrixstraat. Na twee jaar van afwezigheid wordt de baan weer opgezet, ondanks de onzekerheid over de energieprijzen. De ijsbaan opent op 10 december haar deuren en de laatste dag is 8 januari.

Het was even wikken en wegen voor de organisatie, maar inmiddels is het besluit genomen dit jaar de baan weer op te bouwen. “Natuurlijk zijn de energiekosten een essentieel onderdeel van de exploitatie, maar niemand weet wat over twee maanden de prijs is. Die kan hoog of weer redelijk normaal zijn, maar we hebben hier een stukje extra budget voor opgenomen in de begroting”, laat Hans van Leeuwen weten. Dat betekent overigens niet dat de entreekaartjes duurder worden. “Met trots kunnen we melden dat sinds de ijsbaan in de Beatrixstraat staat de prijs nooit is verhoogd en ook dit jaar is dat niet het geval”, aldus Van Leeuwen. “Een entreekaartje kost 3,50 euro en voor drie euro zijn schaatsen te huur.”

Door corona heeft de ijsbaan noodgedwongen twee seizoenen overgeslagen. De organisatie is dan ook heel blij dat het eindelijk weer mag en kan. Vier weken lang kan iedereen die wil komen schaatsen, ook tijdens de kerstdagen en oud en nieuw is de baan open. Na de laatste editie kwamen er wat geluiden van ondernemers en omwonenden die er niet zo blij mee waren, vooral vanwege drukte en overlast. “We proberen uiteraard zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de omgeving”, zegt Van Leeuwen. “We houden rekening met het geluid en gaan ’s avonds om 21.00 uur dicht. Verder organiseren we in samenwerking met SportService ook enkele prikkelvrije uren.”

In de eerste twee weken dat de baan is geopend komen op uitnodiging ook weer vele Helderse schoolklassen langs.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button