JeugdSport

Stoere, spannende, sportieve vakantie met Team Sportservice

Noordkop – Klim, klauter en ren. Wie het eerst aan het eind van het parcours is, wint Fall Guys. In de herfstvakantie kunnen kinderen en jongeren van de middelbare school op drie locaties in de Noordkop meedoen aan dit uitdagende, sportieve spel. Team Sportservice verzorgt de activiteit dinsdag 18 oktober in Warmenhuizen, woensdag 19 oktober in Hippolytushoef en donderdag 20 oktober in Den Helder.

Drie gymzalen zijn deze dagen volledig ingericht met obstakels en springkussens. De kinderen van de basisschool en jongeren uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs worden verdeeld in leeftijdsgroepen zodat er voor iedere groep een uitdagend, maar verantwoord parcours is. Fall Guys is een soort apenkooien. Wat Team Sportservice organiseert is voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor iets oudere kinderen en jongeren maken wordt het parcours net wat moeilijker gemaakt. Doel is om zo snel mogelijk door het parcours te rennen, slingeren, klimmen en klauteren. En degene die dat het best doet en als eerste aan het eind gekomen is, wint. Zo simpel is het.

Fall Guys valt midden in de herfstvakantie als de kinderen vrij zijn. “We organiseren elke vakantie iets sportiefs voor basisscholen en sinds een jaar of twee ook steeds meer voor middelbare scholen. Ons doel is mensen meer in beweging te krijgen. En zoiets als Fall Guys is daar een uitgelezen manier voor. Ook omdat het gewoon een ontzettend leuk spel is, waar je heel veel plezier aan beleeft. Mooie combi toch? Bewegen en plezier hebben, lacht de buurtsportcoach Manon Verblaauw.

Meerdere tijdsblokken
Er zijn vier blokken van een uur voor elke leeftijdscategorie. De kleinsten starten om 10:00 uur, groep vijf en zes mag zich vanaf 11:15 uur uitleven, gevolgd door groep zeven en acht om 12:45 uur en als laatsten de oudsten jongeren vanaf 12 jaar. Deze categorie kan aan de bak om 14:15 uur.

De kosten voor groep drie tot en met zes zijn 2,50 euro, vanaf groep zeven kost het meedoen 4,50 euro. Aanmelden gaat via de website en is verplicht. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeenten vallen, kunnen zich aanmelden bij Manon Verblaauw mverblaauw@teamsportservice.nl. De organisatie is in handen van Team Sportservice, jongerenorganisatie Link en Mee & de Wering.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button