Den Helder

Gemeente koopt pand voor extra opvang Oekraïners

Adverentie

Den Helder – De gemeente Den Helder is voornemens het pand aan de Annie Romein Verschoorlaan 22 aan te kopen en het in te zetten voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

“In het kader van de ontwikkeling van het Drs. F. Bijlweggebied hebben wij het pand aan de Annie Romein Verschoorlaan 22 aangekocht onder de voorwaarde dat de raad krediet beschikbaar stelt. Tot dat de ontwikkeling van dit gebied start, wil Den Helder de locatie gebruiken als opvanglocatie voor Oekraïners”, aldus het college.

De (nood)opvang van Oekraïners loopt inmiddels anderhalf jaar. Circa de helft van de Oekraïners zit in de particuliere opvang en de helft in de gemeentelijke opvanglocaties. “Een aantal daarvan zit in tijdelijke en niet ideale locaties”, meldt het college. “Daarnaast zien wij ook bij gastgezinnen een beperkte uitstroom naar de gemeentelijke opvang. Dit betekent dat het wenselijk is om op korte termijn extra duurzame huisvesting te realiseren. Met deze opvanglocatie leggen wij een stabiele basis voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

8 reacties

 1. Waarom zou de Helderse belastingbetaler mee betalen aan de proxy oorlog van de VS tegen Rusland. Waarbij nota bene een groot deel van de Ukraine vrij en toegankelijk is ?

  1. ze komen hier alleen voor het gratis geld, idem met de Afrikanen, maar ja iedereen ziet het behalve Den Haag plus dat onze D66 held graag wil uitblinken in het aantal opvangplaatsen terwijl hij de Helderse belastingbetaler keihard laat vallen

 2. De heren Prins en RB tonen een ontstellend gebrek aan feitenkennis over de huidige situatie in Oekraïne en Rusland en vertonen een zeer laag gehalte empathie. Weet u eigenlijk wat uzelf daaraan mee betaald via belastingen?

  1. ik weet wel dat RB onwijs Oekraïne moe is, en dat het gros wat hier komt alleen komt voor de goede voorzieningen en een beter luilekkerland leven, het Oekraïne geknuffel loopt de spuigaten uit en schaadt de Nederlanders, ware feit is dat de VS een blinde haat tegen Rusland heeft en iedereen in deze haat mee omlaag trekt

   1. Ik weet wel dat RegioNoordkop onwijs RB moe is maar dat houdt hem/haar die/hen niet tegen 😁

     1. Zo makkelijk; hoe jij je ‘reputatie’ in stand houdt 🤭🤭🤭🤡

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d