Den HelderSport

Weer uitstel ingebruikname sporthal Quelderduijn

Adverentie

Den Helder – De verbouwing van sporthal Quelderduijn in Den Helder heeft opnieuw vertraging opgelopen. Waar de basketballers van Den Helder Suns in eerste instantie hoopten een jaar geleden al te kunnen verhuizen vanaf de Sportlaan, is dit al enkele keren uitgesteld. De hoop deze maand de eerste wedstrijden te kunnen spelen in het nieuwe onderkomen is inmiddels vervlogen, dat wordt nu naar verwachting januari.

Afgelopen weekend viel bij betrokkenen in sporthal Sportlaan al een nieuwe zucht van teleurstelling waar te nemen zodra het over de nieuwe hal ging, maar Sander Quartel van Woningstichting liet woensdag weten dat het streven nu is om in december de sporthal op te leveren. “Dat betekent dat op zijn vroegst de hal vanaf januari gebruikt kan worden.”

De gemeenteraad nam op 10 juli een motie aan waarin het college werd opgedragen een eventuele subsidie voor Quelderduijn tot maximaal 800.000 euro te beperken. Het college laat weten dat het juridisch onderzoek naar staatssteun volledig is afgerond en dat de subsidie mag worden verstrekt. De overeenkomst hiervoor wordt in december met de raad besproken.

In opdracht van eigenaar Woningstichting/Helder Vastgoed BV wordt al geruime tijd gewerkt aan de verbouwing en verduurzaming van het sportcomplex. Met 3100 vierkante meter is het de grootste en modernste overdekte sportaccommodatie van Den Helder. Behalve onderkomen voor de Den Helder Suns wordt het straks ook gebruikt door onder meer Scholen aan Zee en het regionaal opleidingscentrum Vonk. Buiten de lesuren wordt de sporthal, die met bewegende wanden in maximaal vier delen is te splitsen, gebruikt door sportverenigingen als basketbal, zaalvoetbal en andere breedtesporten. Tijdens wedstrijden is er ruimte voor maar liefst 1400 toeschouwers.
Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

2 reacties

  1. En Sporthal Sportlaan gaat tegen de vlakte voor wederom onbetaalbare woningen. De gezelligste zaal van Den Helder met de mooiste en beste vloer van Den Helder zal verdwijnen helaas.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d