Cultuur/Natuur

Concert Camiel Boomsma in Winkel

Adverentie

De Culturele Stichting Niedorp organiseert zondag 17 november een concert met Camiel Boomsma op piano in de Lucaskerk te Winkel.

Camiel Boomsma
Muziek heeft een binnenkant en daar bevindt zich de essentie van een stuk. Camiel Boomsma benadert ieder muziekstuk vanuit die visie. Hij zoekt die binnenkant, het diepste, meest onzichtbare en ongrijpbare deel, het allerbinnenste. Wanneer Camiel Boomsma speelt, dan vertelt hij een muzikaal verhaal. Hij wordt geprezen door internationale pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher.

Boomsma heeft op vele grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, de Meesterpianisten-serie in theater Heerlen, Teatro la Fenice in Venetië, Het Grachtenfestival Amsterdam, St John’s Smith-square in Londen en hij trad live op televisieprogramma’s zoals “Vrije Geluiden” van VPRO. Hij wordt geprezen om zijn zeer poëtische en fantasierijke spel en wordt vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires. De Volkskrant schreef: “…aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel…”. Pizzicato gaf de hoogst mogelijke beoordeling :”…Ongelooflijke Chopin-uitvoeringen…” en “…Wanneer Camiel Boomsma begint met Nocturne Op.9 No.1, word je onmiddellijk overweldigd door zijn extreem verfijnde en genuanceerde spel…”. Het Franse ResMusica was zeer onder de indruk, noemde hem ​​”…de dichter van de piano…”

Het concert begint om 20.00 uur. Prijs € 12,-. Meer informatie over het concert en reserveren op www. culturelestichtingniedorp.nl.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemen van Nuijens in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op 0224-54 21 19. De (verwarmde) Lucaskerk is te vinden aan de Dorpsstraat in Winkel. Parkeren is gratis. Late beslissers kunnen gewoon naar de kerk komen. Er kunnen vast nog wel een paar stoelen bij om het concert mee te beleven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button