Den Helder

Eerste oranje plasticafvalbak in Den Helder

Wethouder Peter de Vrij reikte maandagochtend de eerste oranje plastic afvalbak in De Schooten uit aan mevrouw Jannie Manneveld. Dat gebeurde in aanwezigheid van medewerkers van de HVC.

Ruim 7000 huishoudens in de Schooten, Boatex, (een deel van) Nieuw Den Helder en Huisduinen ontvangen een plastic bak voor plastic, blik en drinkpakken. De grijze restafvalbak wordt ingenomen. Inwoners kunnen vanaf dat moment hun restafval kwijt in ondergrondse containers. Alle bewoners van laagbouwwoningen hebben dan ook een papierbak aan huis. In de nieuwe situatie hebben alle huishoudens de beschikking over een afvalpas. Deze pas is nodig om het beetje restafval dat overblijft in de ondergrondse container te storten.

Even wennen
De nieuwe manier van afval inzamelen is in het begin even wennen. In Julianadorp, en andere gemeenten waar HVC plastic in bakken wordt verzameld, zijn de resultaten goed. Door de invoering van bakken in meer wijken verwacht de gemeente nog meer plastic in te zamelen en een verdere afname van de hoeveelheid restafval. “Mocht je nou denken; ik weet het ook niet meer, dan is er altijd nog de afvalcoach”, vertelde De Vrij. Afvalcoaches geven voorlichting over alles wat te maken heeft met afval scheiden en helpen graag.

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close