Uitgaan

Geslaagde editie Klassiek in de Rondte

Advertentie:

Vier locaties openden zondagmiddag de deuren voor het tweede “Klassiek in de rondte”. Een evenement van de Vrienden van Den Helder, dat ook al de andere muziekrondjes organiseert.

Het principe is eenvoudig. Laat de muzikanten op een vaste locatie spelen en de toeschouwers rouleren. Concerten van een half uur en een half uur om de bezoekers naar de volgende locatie te laten gaan. De groepen bestaan uit maximaal honderd personen en na het succes van vorig jaar kon ook deze ronde rekenen op grote belangstelling.

Cinema Zevenskoop
Op het podium van het filmhuis stond een boksring met een elektrische piano, violen, cello, contrabas en een drumtoestel binnen de touwen. Het is het decor van de groep Ikarai, die bestaat uit zes jonge muzikanten. Leider en componist, Camiel Jansen, legt uit dat hij is geïnspireerd door het beroemde gevecht van Muhammad Ali en George Foreman uit 1974.

Dit verklaart ook de ongebruikelijke kleding die de dames en heren binnen de ring droegen. In korte sportbroek en sportschoenen speelden de muzikanten de eigen composities, die afgewisseld werden met geluidsmomenten van het gevecht en uitspraken van Muhammad Ali. Normaal duurt het programma van Ikarai anderhalf uur, waarin alle acht ronden van het gevecht en vele uitspraken van Ali muzikale aandacht krijgen. De bijzondere combinatie levert mooie klassieke muziek op met jazz elementen.

Lees meer bij mediapartner Den Helder Actueel

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button