Cultuur/Natuur

Stemmen op kunstwerken voor kunstvaarroute Amstelmeer-IJsselmeer

Adverentie

Langs de waterkant van de vaarroute tussen het Amstelmeer en het IJsselmeer wordt een blijvende buitententoonstelling gerealiseerd. Over welke kunstobjecten hier precies komen, mogen de inwoners van de kop van Noord-Holland meebeslissen.

De kunstvaarroute moet de vaartocht straks leuker en meer beleefbaar maken voor de pleziervaart. Stemmen kan tot en met 21 november via denkmee.hollandskroon.nl.

Om de vaartocht door de binnenwateren van Hollands Kroon aantrekkelijker te maken worden er duurzame en zichtbare kunstobjecten gerealiseerd. Er zijn zes plaatsen langs het water waar een kunstwerk komt te staan. Er kan worden gestemd op acht kunstwerken. Wie stemt geeft per kunstobject aan of het mooi is en/of past bij de omgeving. Stemmen kan tot en met 21 november. De winnende kunstobjecten worden 29 november bekendgemaakt.

Zes kunstenaars zijn gevraagd om objecten te bedenken. Die hebben zij aan de gemeente Hollands Kroon gepresenteerd. Daarna is via een aanbesteding gecheckt of deze kunstobjecten voldeden aan de eisen. De overgebleven kunstobjecten worden nu gepresenteerd.

Dit project valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie over het programma vindt u op www.dekopwerkt.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button