Tonegido doet zichzelf te kort

De handballers van Tonegido hebben zichzelf een slechte dienst bewezen in de thuiswedstrijd afgelopen zondag tegen HVC. De heren hadden na de winst vorige week alle vertrouwen dat het goed moest komen tegen de nummer laatst. HVC had tot aan zondag nog geen enkel punt gehaald.

In de beginfase was er geen vuiltje aan de lucht en al snel leidden de Wieringers met 5-1. Na een minuut of 13 begon de machine te haperen en HVC knokte zich knap terug in de wedstrijd. Tot 16-15 konden de mannen uit Emmer Compascuum bijblijven, daarna liep Tonegido weer uit en bij rust was de marge weer vier punten: 20-16.

De tweede helft begon voortvarend, maar al gauw wist HVC zich voor de tweede keer in de wedstrijd te knokken, ditmaal geholpen door de groenhemden zelf. Verdedigend was het een gatenkaas en aanvallend werd slordig met de kansen omgesprongen. Desondanks bleef Tonegido steeds de bovenliggende partij. Uitlopen kon het echter niet, waardoor het extreem spannend werd de laatste minuten.

Rode kaart
Bij 35-34 kreeg Tonegido een onterechte rode kaart en een strafworp tegen die verzilverd werd door HVC. In de resterende vijf seconden werd de laatste Tonegido aanval op onreglementaire wijze verstoord, maar hier werd tot ieders verbazing geen straf en geen strafworp voor gegeven. De gelijke stand 35-35 werd door de HVC-ers als een overwinning gevierd, terwijl de groenwitten in ongeloof achterbleven. “Verliezen van jezelf” is de conclusie die hier uit getrokken kan worden.

De wonden worden gelikt en de blik moet vooruit, want zaterdag om 20.45 uur staat de lastige uitwedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden op het programma.