Hollands KroonVideo

Theatergroep speelt een zomervoorstelling op regenachtig weiland (video)

Advertentie:

Wieringerwerf – Een groep acteurs hebben in twee weken tijd een theatervoorstelling in elkaar gezet. Zaterdagmiddag was het tijd voor de opvoeren en konden ze hun voorstelling voor het eerst tonen aan het publiek. Het initiatief komt van Cultuur binnen de Dijken, waar je je behalve als acteur ook kon aanmelden als decorbouwer, muzikant of tekstschrijver.

Het verhaal speelt zich af op een camping. Het is een reünie van oud-klasgenoten die elkaar al 50 jaar niet hebben gezien. Henk Smits en Roelie Schiere spelen beiden in de voorstelling: “Ik speel iemand die een manage heeft met twaalf paarden en ook nog in een villa woont”, aldus Smits. Roelie speelt een wat minder prominent karakter: “Ik ben gewoon één van zijn klasgenoten van vroeger”. De groep acteurs doen van alles zelf: “De teksten en ideeën zijn van onszelf en de regie heeft alle verhalen samengebracht tot één compact verhaal”, aldus Smits. “Iedereens talenten zijn gebruikt”.

De organisatie komt van Irene van Oers van Cultuur binnen de Dijken, zij organiseert verschillende theateractiviteiten zoals ook deze voorstelling. Het is een voorstelling dat bestaat uit een vierluik. Ieder jaar wordt er een nieuw thema gespeeld. Vorig jaar was dat de lente en dit jaar is de zomer aan de beurt. Eva Krammer en Caroline van Veggel zijn de regisseuses van de voorstelling. Voor hen was het een behoorlijke uitdaging. De voorstelling wordt buiten gespeeld op een weiland, waardoor de regen het allemaal wat ingewikkelder maakt: “We hebben gisteren een tent geplaatst voor het publiek en vanochtend voor de band, we zien vanavond wel wat we morgen gaan doen”. Er waren dit jaar een flink aantal nieuwe acteurs, volgend jaar is het ook weer mogelijk om mee te doen.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button