Den Helder

Reeks donaties voor schepen op Museumhaven Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – Op de voorjaarsbijeenkomst van de Stichting Museumhaven Willemsoord en de Stichting Nautische Monumenten Den Helder hebben diverse stichtingen die zich op het Willemsoordcomplex bezighouden met de restauratie en instandhouding van museale schepen een flink financieel duwtje in de rug gekregen. Donaties gingen naar projecten op de Westwalbotter RD28 en de stoomsleepboten Y8122 en Noordzee.

De Lionscub Den Helder heeft tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor schippers, vrijwilligers, donateurs en andere genodigden voor de grootste verrassing gezorgd door twee cheques uit te reiken met elk met een waarde van € 850. De eerste is gegaan naar de Stichting Helderse Botters, die in de Medemblikkerloods bezig is met een omvangrijke restauratie van de Westwalbotter RD28. De andere cheque ging naar de Stichting Y8122, die een heel kostbaar en complex project op de stoomsleepboot Y8122 uitvoert. Hierbij moeten alle vlampijpen in de stoomketel worden vervangen.

Volgens Lions-woordvoerder Arnold Verhoeks is voor het bijeenbrengen van deze donaties vorig jaar november vis verkocht tijdens de op het Willemsoordcomplex gehouden, jaarlijkse EOC-Traditionele Schepen Beurs. “Het is best bijzonder dat we het geld dat we hiermee hebben verdiend ook weer op dit complex aan twee mooie projecten kunnen uitgeven.” Voorzitter Siete Krist van Stookerskoor Den Helder heeft op zijn beurt aan het bestuur van de Stichting Y8122 een cheque van € 500 uitgereikt. “Ons koor heeft dit geld bijeengebracht met het geven van diverse optredens, waaronder vorig jaar in de Keesschuur in Anna Paulowna.”

Stichting Stoomsleepboot Noordzee
Aansluitend heeft het bestuur van de Stichting Y8122 nog een cheque van € 500 in ontvangst mogen nemen, Deze is toegekend door de Stichting Helder Licht die eenzelfde bedrag heeft geschonken aan de Stichting Stoomsleepboot Noordzee voor de afronding van een project aangaande het isoleren van de stoomleidingen van deze sleper. Beide cheques zijn uitgereikt door vertegenwoordiger Paul Schaap.

Tot slot heeft Pierre Talloen, oud-bestuurder van de Stichting Museumhaven Willemsoord, als kers op de taart ook nog eens een bedrag van € 200 geschonken. Dit geld is eveneens bestemd voor het vlampijpenproject op de stoomsleper Y8122.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button