Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Weer meer coronabesmettingen in de Noordkop

Regio – Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona, is weer toegenomen ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Dat betekent dat in de regio nog altijd het risiconiveau ‘zeer ernstig’ van toepassing is.

De gemeente Schagen spant net als vorige week, toen de vorige tweewekelijkse cijfers werden gedeeld, de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 675,5 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 314 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 188.

Texel
Op Texel ligt het aantal nieuwe besmettingen, zoals eerder al bleek, lager. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 198,9 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 27 personen positief hebben getest op corona.

In de afgelopen twee weken zijn er twee inwoners van de Noordkop opgenomen in het ziekenhuis, één uit Den Helder en één uit Schagen. Twee inwoners uit Den Helder en een uit Schagen zijn in deze periode overleden als gevolg van het coronavirus.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button