Den HelderSport

Zwembad verrast door verplichte sluiting

Adverentie

Den Helder – “Ik stond er enorm van te kijken dat het zwembad dicht moest, dat hadden we niet verwacht.” Dat zegt Age de Jong, bedrijfsmanager van zwembad Het Heersdiep in Den Helder. “Juist omdat de sportscholen wel open blijven, want sport is in deze tijd hartstikke belangrijk. Zwemmen is nu alleen nog maar voor de jeugd bestemd tot en met 12 jaar.”

De Jong is sinds 1 september bedrijfsmanager en kwam woensdag naar de radiostudio van de LOS om te praten over de nieuwe maatregelen.

Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 3 november moeten de zwembaden woensdag 4 november vanaf 22:00 uur voor twee weken hun deuren sluiten. Alleen voor zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar kunnen de zwembaden open blijven.

De Jong en zijn zwembadcollega’s houden de vingers gekruist en hopen dat de coronabesmettingen afnemen. “Dan mogen wij over twee weken weer verder, zoals voor de nieuwe maatregelen.” Bang dat het Heersdiep de komende weken financieel niet overleefd, is hij niet. “Als zwembad hebben we gelukkig buffers, al draaien we in deze periode natuurlijk wel verlies.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button