Hollands KroonZakelijk

Afscheid na 29 jaar: Ronald Boersen weg bij Viscentre ’t Wad

Advertentie:

Den Oever – De klanten zullen er weinig van merken, maar bij Viscentre ’t Wad heeft in de directie een verschuiving plaatsgevonden. Na 29 jaar in de vis te hebben gewerkt geeft Ronald Boersen het stokje over aan de dochters Inge en Lisa, van mede-eigenaar Aart Schouten.

Vrijdag 30 juni was zijn laatste dag, maar dit betekent niet dat het werk op zijn boerenfluitjes ging. Hij stond gewoon de hele dag zijn werkzaamheden te verrichten. ’s Morgens het één en ander voorbereiden zoals patat voorbakken en de verschillende vissoorten klaarmaken, zodat deze in de vitrine kunnen voor de verkoop. In de middag zat hij boven in zijn kantoor en verzorgde de boekhouding.

Ronald: “In de bediening is niks voor mij. Laat mij maar lekker achter de schermen mijn werk doen. Ik ben nu 60 en vond het tijd om te stoppen. Na goed overleg met Aart en zijn dochters Inge en Lisa heb ik besloten uit het bedrijf te stappen. De beide dames hebben er enorme zin in en willen graag de continuïteit van het bedrijf voortzetten. Mijn kinderen hebben een hele andere richting gekozen, dus dit een vrij logische stap. Wat ik verder ga doen? Geen idee. In ieder geval nog niet met pensioen. Misschien een cursus volgen, wie weet. Eerst op vakantie en thuis is er ook nog wel het één en ander te doen.”

Eurofish
Ronald Boersen en Aart Schouten begonnen in 1994 met het bedrijf Eurofish dat verse vis verkocht aan verschillende restaurants door heel Nederland. Hiervoor hadden beide heren al behoorlijke ervaring in de viswereld, want zij hebben bijna tien jaar op een viskotter gevaren. In 1996 zijn zij hiermee gestopt en gestart met viscentre ’t Wad en in 2005 is hier een restaurant bijgekomen. Na een grondige verbouwing in 2016 was het bedrijf klaar voor de toekomst.

Voor iedereen was vrijdag 30 juni dus een bijzondere dag. Ronald verwerkte ’s morgens voor de laatste keer de vis en ’s middags nog éénmaal de boekhouding. Na sluitingstijd was er nog een gezellige bijeenkomst en werd officieel afscheid genomen van Ronald. Hij kreeg verschillende cadeaus, waaronder een plakboek met allerlei herinneringen aan de afgelopen 29 jaar. “Ik heb hier alle jaren met enorm veel plezier gewerkt en ik wens iedereen heel veel succes in de toekomst”, aldus Ronald.

Hier sloten Inge, Lisa zich bij aan. “Wij zijn Ronald heel dankbaar voor wat wij allemaal van hem hebben geleerd en gaan met een goede verstandhouding ieder onze eigen weg. Hij zal vast nog wel een paar keer langskomen voor een visje, vermoeden wij.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button