Den HelderPolitiek

GroenLinks introduceert Kees de Jager prijs: 5000 euro voor het beste idee rondom inclusiviteit

Advertentie:

Den Helder – GroenLinks Den Helder heeft bij de gemeenteraadsvergadering op woensdagavond unaniem steun gekregen bij hun initiatief voor een ‘Kees de Jager’ prijs. Deze prijs zal jaarlijks worden uitgereikt aan het beste idee rondom inclusiviteit.

De naamgever van de prijs, Kees de Jager, overleed in december 2020. Hij was lid van GroenLinks Den Helder en heeft zich jarenlang ingezet voor goed beleid op het gebied van inclusiviteit. Specifiek om bepalingen uit het “VN Verdrag handicap” in de praktijk te laten implementeren. De Jager zat zelf in een rolstoel en heeft als ervaringsdeskundige onder andere enorm veel betekend bij de totstandkoming van een deel van de Lokale Inclusie Agenda, met name waar het gaat over fysieke toegankelijkheid. Voor fractievoorzitter Marije Boessenkool gaat het dan ook om een hele bijzondere motie.

Wethouder Tjitske Biersteker gaf enkel aan veel lof te hebben voor het initiatief van GroenLinks. Ook de rest van de raad is blij met het idee. Jaarlijks zullen zij een jury aanwijzen, waar ten minste Ria de Jager, de vrouw van Kees, in vertegenwoordigd is. Die jury wijst een project aan dat volgens hen het meeste bijdraagt aan inclusiviteit in de gemeente. De initiatiefnemers ontvangen 5000 euro ten behoeve van het realiseren van het idee, of het financieren van lopende initiatieven.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button