Hollands Kroon

Problemen in Hippolytushoef Oost worden besproken met een bakje koffie

Advertentie:

Hippolytushoef – De gemeente wil de wijk ten oosten van Hippolytushoef gaan opknappen. Daarom werd op woensdag 12 juli een bijeenkomst voor bewoners op het plein in de wijk georganiseerd. Dit alles na aanleiding aan de handhaving van de gemeente over parkeeroverlast en vuildumping in de buurt van de Hendsweel. Deze problemen lopen al een tijdje en nu is besloten om actie te gaan ondernemen. Hierbij is wel de hulp van de bewoners gevraagd.

Alle 800 huishoudens in de wijk hebben een brief ontvangen waarin de bijeenkomst was vermeld. Helaas is deze door de post te laat bezorgd. De meeste bewoners kregen de uitnodiging pas op de dag zelf door de brievenbus. Er was vorige week wel al melding gemaakt op de gemeentesite van de bijeenkomst, dus het was niet geheel onverwachts. Ondanks de complicaties kwamen toch enkele bewoners met opmerkingen en vragen over de wijk. Allereerst is de wijk tussen de Gemeenelandsweg, Slingerweg, en Tjatting aan de beurt, omdat hier de meeste problemen zijn.

Koffieleuten
Onder het genot van een bakje koffie of thee konden allerlei vragen worden gesteld aan de BOA, Incluzio, Wonen en Welzijn, en aan medewerkers van de gemeente. Punten waar de bewoners mee kwamen waren onder andere de onveiligheid, slecht openbaar vervoer, onkruid op paden en wegen, en het veelvuldig dumpen van vuilnis op parkeerplaatsen en bij ondergrondse containers.

Na de bijeenkomst zijn enkele medewerkers van de gemeente nog langs de deuren gegaan om zoveel mogelijk ideeën en informatie op te halen. Alle punten die aangedragen zijn door bewoners worden bekeken en geïnventariseerd. In september wordt er een conceptplan gemaakt die met de gemeente wordt behandeld, waarbij wordt besproken welke oplossingen er mogelijk zijn. Zaken die worden goedgekeurd maar geld kosten worden volgend jaar gedaan. Andere binnengekomen ideeën worden waar mogelijk zo snel mogelijk gerealiseerd.

Open voor meer ideeën
Als u de bijeenkomst heeft gemist en toch nog ideeën of opmerkingen heeft kunt u deze melden aan de gemeente via dit mailadres: Wijkgerichteaanpak@hollandskroon.nl. In de wijk waar door huurwoningen nogal een verloop is van bewoners wonen ook een aantal Poolse mensen, voor wie reageren in het Nederlands lastig kan zijn. Om deze bewoners ook een kans te geven om hun mening te geven kunnen zij contact opnemen met Eliza Myszkowska van de gemeente, door te mailen naar: informacja@hollandskroon.nl

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button