Den HelderSport

OldStars walking basketball van start in Den Helder

Den Helder — Ouderen uit Den Helder en omstreken kunnen gratis kennismaken met OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Den Helder Suns. De kick-off staat onder leiding van Cor Rieuwers en is voor oud-basketballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen basketbalervaring.

OldStars walking basketball is een initiatief van het Ouderenfonds. Er wordt niet hardgelopen, wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Aanmelden voor de kick-off op 9 november in Sportcentrum Quelderduijn, Schootenweg 2 en aanmelden kan via Cor Rieuwers telefoonnummer 06 36036160 of via c.rieuwers@quicknet.nl. Vanaf 10:30 uur is er inloop met koffie, thee en iets lekkers. Om 10:45 wordt een welkomstwoord gehouden. Van 11:00 tot 12:00 uur is de clinic OldStars walking basketball. Daarna is er een afsluiting met koffie en thee.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking basketball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Er worden naast het basketbal ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk. Het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In de visie van OldStars is basketball niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Den Helder Suns start op 9 november met de eerste groep basketballers.

OldStars voor alle ouderen
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol veertien nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo worden ouderen geholpen om op een actieve manier ouder te worden. Ook wordt de samenleving gestimuleerd om in een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button