Hollands Kroon

Verscherpte maatregelen bij zorginstellingen

Hollands Kroon – Bij alle locaties van Woonzorgroep Samen wordt per donderdag 4 november het dragen van de mondkapjes weer verplicht. Dit geldt voor zowel personeel als bezoekers. Dit is bijvoorbeeld in de wandelgangen, in de huiskamers en in het restaurant. In het eigen appartement van de cliënt/ bewoner mag het mondkapje af.

Ook zal de 1,5 meter afstand weer in acht worden genomen. Op de locaties worden posters opgehangen om iedereen op die 1,5 meter afstand te attenderen. Wie coronagerelateerde klachten heeft, wordt verzocht niet op bezoek te komen.

Omring besloot vorige week al de mondkapjesplicht weer in te voeren. Zorggroep Tellus wilde toen eerst nog even de persconferentie van dinsdag afwachten, maar heeft nu ook besloten extra maatregelen te nemen. “Bij ons in de locaties is het ook weer verplicht voor medewerkers, bezoekers en vrijwilligers om een mondkapje te dragen”, laat woordvoerster Ylvie Verschoor weten. “We willen bewoners zo goed mogelijk beschermen tegen het virus en tegelijkertijd willen wij dat zij zoveel mogelijk kunnen blijven genieten van het welzijnsaanbod dat Tellus biedt, zoals samen eten in het restaurant en activiteiten. Bij alle interventies die we (moeten) inzetten houden we steeds voor ogen dat bewoners hier zo min mogelijk ‘last’ van moeten hebben, zonder een onveilige situatie uiteraard.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button