Den HelderJeugdVideo

Dien Hoogland geïnstalleerd als nieuwe Kinderburgemeester (video)

Den Helder – “Stem op Dien dan wordt iedereen gezien!”, dat was de slogan waarmee Dien Hoogland is gekozen als kinderburgemeester van Den Helder. Achttien scholen uit de gemeente droegen in totaal vijftien kandidaten aan en nadat alle kinderen gestemd hadden kwam Hoogland als winnaar uit de bus. Speerpunten van Dien zijn schoolfruit op meer scholen en inzamelpunten voor de voedselbank.

“Ik heb er superveel zin in!”, zegt Dien enthousiast. Hij is gekozen met een ambitieus programma. “Gezondheid is belangrijk, zorgen dat er op meer scholen schoolfruit is”, vertelt Dien, “ook opruimdagen voor onze stad, zodat we Den Helder netjes houden. Ik wil ook wat doen met de voedselbank, zodat alle kinderen kunnen eten, dat vind ik het belangrijkst.” Hoogland vormt samen met zijn tegenkandidaten een panel dat op een aantal momenten in overleg gaat met de wethouder over de vertegenwoordiging van kinderen, op 30 november staat de eerste bijeenkomst gepland.

“Een feestje voor de stad”, zegt burgemeester Jan de Boer. Hij ziet uit naar de samenwerking met de kersverse kinderburgemeester: “wij zijn allemaal volwassenen, maar een kinderburgemeester is zelf jong, gaat met jongeren om en komt ook met ideeën vanuit de jongeren en daar moeten we dankbaar gebruik van maken.”

Lotte Mollema kijkt terug op een mooie periode als kinderburgemeester en heeft nog wel een tip voor Dien. “Probeer altijd je best te doen, doe rustig aan en er zijn genoeg mensen om je te helpen.” Ook burgemeester de Boer heeft nog een tip: “je mag best een beetje zenuwachtig zijn, het komt altijd goed.”

De kinderen uit de gemeente Den Helder kunnen ideeën, suggesties en opmerkingen delen via kinderburgemeester@denhelder.nl.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button