Den HelderNieuwsVideo

Eerste puzzel met Helderse gezichten uitgereikt aan burgemeester (Video)

Advertentie:

Den Helder – De eerste druk van de puzzel vol met cartoontekeningen van bekende Helderse gezichten is een feit. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester de Boer.

Het idee van het ontwikkelen van de puzzel is gekomen tijdens de afgelopen periode, toen puzzelen door Corona opeens weer populair werd. “Ik ben zelf een fan van cartoonpuzzels, en ik dacht: ‘Waarom is er eigenlijk nog geen van Den Helder?’ Met pen en papier op het nachtkastje heb ik er over nagedacht, en dit is het resultaat”, vertelt Ilse Kootkar, bedenker van de puzzel. Samen met illustrator Martin Man ontwikkelde zij in een half jaar de puzzel. In totaal zijn er 43 Helderse gezichten te ontdekken op de puzzel. “Voor mij toch alle iconen van Den Helder, de mensen die echt wat voor de stad betekenen”, aldus Ilse

De burgemeester nam de puzzel met veel plezier in ontvangst: “Ik vind het ontzettend leuk dat we zulke producten hebben die in Den Helder passen. Ik ga hem een mooi plekje geven”. Zelf is de burgemeester nog niet zo’n puzzelaar, maar daar komt de komende tijd wellicht nog verandering in: “Dit is toch wel reden om in de kerstvakantie met de kinderen te gaan puzzelen”. Het gezin van de burgemeester had de puzzel al bekeken, en die zagen direct een bekend gezicht voorbij komen. “Mijn vrouw had de foto in de krant gezien, en zij had mij er al uit gepikt.”

Eerste 500 exemplaren uitverkocht
De eerste druk van de puzzel, 500 stuks, is inmiddels compleet uitverkocht.”Het ging boven verwachting hard. Mijn mailbox is echt overspoeld, nog steeds trouwens”, aldus Ilse. Niet getreurd; geïnteresseerden die geen exemplaar bemachtigd hebben bij deze druk krijgen een tweede kans. “Na het weekeind gaan we weer inventariseren, en dan komt er toch nog wel wat bij. Bij de winkels liggen inmiddels wachtlijsten, en die mensen willen we natuurlijk niet teleurstellen.”

Geïnteresseerden die de eerste druk gemist hebben en toch graag een puzzel willen bemachtigen kunnen contact opnemen met Ilse Kootkar via info@ilsekootkar.nl.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button