Dames Den Helder Suns winnen van Topkip Lions, heren van BAL

Den Helder Suns – Topkip Lions(DHfoto)
Den Helder – Zowel de dames als de heren van de Den Helder Suns zijn het seizoen met winst begonnen. De dames Suns wonnen zaterdagavond in een niet heel spannende wedstrijd van de Topkip Lions uit Landsmeer. In een redelijk gevulde, maar sfeervolle Sporthal Sportlaan werd de eindstand bepaald op 78-65. Aanvoerster Janiek van Veen werd uitgeroepen tot ‘Women of the Match’.

In het eerste kwart stond de thuisploeg in de beginfase nog even op een 8-9 achterstand maar aan het einde van het eerste kwart was het 16-13 in het voordeel van de Suns. Die voorsprong gaven ze de hele wedstrijd niet meer uit handen en zo wonnen ze met 78-65. Het was nog even schrikken toen aanvoerster Janiek van Veen hard onderuit ging, maar gelukkig kon zij al snel weer opkrabbelen en de wedstrijd vervolgen.

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen de Jolly Jumpers uit Tubbergen. Deze wordt op zondag 9 oktober om 14.00 uur gespeeld in de Sporthal Sportlaan.

Heren
Na een goede voorbereiding, waarin het herenteam een veelbelovende indruk maakte maar blessures het proces vertraagden, wachtte het SUNS team in het tweede BNXT seizoen de start in Weert tegen Basketball Academie Limburg (BAL). De Limburgers hadden bij rust de leiding (33-32), maar moesten het onderspit delven doordat captain Nino Gorissen en Dyon Halman beiden 20 punten lieten aantekenen. Daarnaast kwamen Sam Huurman en Sam van Oostrum goed door met ieder 13 punten.

De eerste thuiswedstrijd is tegen de BNXT kampioen Zorg & Zekerheid Leiden op zaterdag 8 oktober om 19.30 uur. Bekend gezicht aldaar is voormalig SUNS-speler Stan van den Elzen, die afgelopen zomer de overstap maakte.

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11