Hollands Kroon

Sinterklaas mét Pietenband als eerste in Hollands Kroon

Den Oever – Sinterklaas zal ook dit jaar als eerste voet aan wal zetten in Hollands Kroon. Zaterdag 12 november komt hij met zijn vele Pieten én een overvloed aan strooigoed om 10.00 uur aanmeren in de haven van Den Oever. Daarna wordt Hippolytushoef bezocht.

In de haven van Den Oever verwelkomen heuse Sint-verslaggevers om 10.00 uur de goedheiligman en zijn vele Pieten. Wees op tijd, want het programma zal aanvangen om 09.30 uur. Op het terrein is een programma met presentatoren die de vele kinderen, ouders, opa’s, oma’s en tantes en neefjes uit heel de omgeving begroeten. “Dan hebben we de miljoenen pepernoten niet voor niets gebakken!”, zo luidt de boodschap vanaf de Pakjesboot 12.

Na de intocht en handjes schudden op het Haventerrein zullen Sint (op zijn schimmel) en zijn Pieten (en een Pietenband!) een optocht door het dorp maken. Sint vindt het leuk als er zoveel mogelijk mensen langs de route staan. De start is rond 11.00 uur bij de Zeestraat, Gasthuisweg, Zwinstraat en eindigt uiteindelijk op de Molgerdijk. Tip voor de ouders: Vergeet niet de speciale Sinterklaasvlaggen uit te hangen. Sint en zijn Pieten vinden het ook leuk als de straten waar de optocht langs gaat worden versierd, zodat het feestelijk onthaal nog groter is.

Hippolytushoef
Na de intocht en de rondgang door Den Oever vertrekken Sinterklaas en de Pieten naar Hippolytushoef, waar zij om 13.30 uur aankomen bij de Tjatting. Ook hier volgt samen met de Pietenband een optocht door het dorp, via de Weel, Parklaan, Kerkplein en Hoofdstraat uiteindelijk naar eindpunt de Dirk Minnesstraat. Daar eindigt de optocht om ongeveer 15.30 uur.

Op een aantal plekken in Hippolytushoef zal ook chocolademelk worden uitgedeeld en kunnen kinderen zich laten schminken. Sint hoopt hier ook alle ouders en kindjes uit Westerland te kunnen begroeten en neemt hier extra de tijd voor. Sint en zijn Pieten vinden het ook leuk als de straten in Hippolytushoef waar de optocht langs gaat worden versierd, zodat het feestelijk onthaal nog groter is! De complete routes die Sint en zijn gevolg lopen zijn te vinden op: facebook.com/intochtsinterklaaswieringen

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button