Maritiem

Landelijke Stranddagen in De Kampanje

Adverentie

Den Helder – In schouwburg De Kampanje in Den Helder vinden op donderdag 9 en vrijdag 10 november de Landelijke Stranddagen 2023 plaats.

In nauwe samenwerking met de landelijke organisatie van Strand Nederland, de Gemeente Den Helder, Koninklijke Horeca Nederland, vereniging voor Nederlandse en Belgische kustgemeenten KIMO, Stichting Strandexploitatie Noordkop, Rijkswaterstaat, KMVK en de Provincie Noord-Holland wordt het evenement dit jaar in Den Helder georganiseerd.

Dit worden volgens Jan Roelofsen, voorzitter Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN), weer twee inspirerende dagen voor de organisaties betrokken bij de Nederlandse kust. “Wij zijn er trots op dat dit bijzondere jaarlijkse evenement dit jaar gehouden wordt in Den Helder”, aldus Roelofsen. De focus ligt deze dagen op het behoud van schone stranden, (duurzaam) ondernemen aan de kust en de nieuwste ontwikkelingen in de sector. Dit alles wordt gepresenteerd via diverse presentaties, workshops, debatten en demonstraties.

Het plenaire programma bestaat onder andere over de nieuwe ontwikkelingen Noord-Hollandse Kust, de laatste trends over ontwikkelingen van Recreatie en Toerisme (natuur/ inclusiviteit) door HISWA/RECRON, een Toerisme Top ‘light’ door het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), het belang van schone stranden door Rijkswaterstaat(RWS), ondernemers aan de kust door de Nederlandse Kust Vereniging – Koninklijke Horeca Nederland(NKV-KHN), de strandapp en vlaggen van het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ), de ‘Green Key duurzaamheid en groene stranden’ van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. (KMVK), toegankelijkheid/inclusiviteit (Joint projects) en de Noord-Holland Recreatieve Kansen (Bureau Buiten). Deze laatste agenda richt zich op het versterken van de natuur, overal in Nederland.

Met op vrijdag 10 november bij strandpaviljoen Paal 6 een plenaire bijeenkomst over schone stranden en de startnotitie ‘Toekomst van het strandpaviljoen’. Verder workshop over schone stranden en beheer, rechtspositie strand ondernemers en demonstratie gebruik drones door het Helderse Maritime Emerging Technologies Innovation Park (METIP). Met deze waslijst aan partijen beloven het deze week dus bijzondere, boeiende dagen te worden.

Zie voor verdere informatie over het programma en de inschrijving voor deze dagen: Stranddagen.nl

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button