Den HelderUitgaan

Een dolfijne Kerstmarkt in Julianadorp

Advertentie:

Help Maud aan haar dolfijnentherapie! Dat kan komende zondag, tijdens de kerstmarkt in winkelcentrum De Riepel in Julianadorp.

Maud Baas heeft een zeer zeldzame metabole ziekte en haar ouders willen met dolfijntherapie proberen om haar (meer) te leren praten en rustiger te worden in haar gedrag. “Dolfijnen zijn hoog sensitieve dieren en kinderen met vormen van autisme, wat Maud ook heeft, hebben baat bij contact met deze dieren”, vertelt vader Sven. “De dolfijnentherapie wordt niet vergoed en kost veel geld.”

Metabole ziekten slopen kinderlevens. En bijna niemand die het ziet. “We organiseerden de afgelopen jaren diverse succesvolle acties om geld op te halen voor Metakids. Metakids is een fantastisch goed doel dat onderzoek doet naar stofwisselingsziekten, zoals de ziekte van Maud. Inmiddels hebben we al heel veel euro’s opgehaald voor deze stichting, maar helaas heeft dit succes een keerzijde. De stofwisselingsziekte van Maud is een zeer zeldzame variant en omdat er te weinig kinderen zijn die aan NKH lijden, wordt er op dit moment weinig tot geen onderzoek naar gedaan. Daarom voeren we deze keer acties, speciaal voor Maud.”

Kerstmarkt
Een van die acties is aanstaande zondag 8 december in Julianadorp. Angelique Doves trekt het lot van Maud erg aan en wil zich graag inzetten om de dolfijnentherapie (een beetje meer) mogelijk te maken. Dit doet zij in de vorm van het verkopen van handgemaakte Lucky Angels, armbandjes, notitieboekjes en nog veel en veel meer. Angelique heeft een stand gehuurd en is dus zondag 8 december op de Kerstmarkt in Julianadorp te vinden. Meer info over de markt zelf is bevinden op de website https://deculturele.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button