Laatste concert in Windkracht 13: Broken Brass Ensemble

Het jaar 2019 wordt zondag 29 december daverend afgesloten met het optreden van het 8-koppige Broken Brass Ensemble in Windkracht 13. Het is tevens een historisch laatste concert op deze plek. Windkracht 13 is al vanaf het eerste uur partner van jazzgenootschap Nieuw & Diep en is vanaf juni 2002 uitgegroeid tot HET jazzpodium van Noord-Holland Noord.

Het Broken Brass Ensemble is zo’n vijf jaar geleden ontstaan uit de bloeiende Friese fanfare en brassband cultuur. De band speelt een eigenzinnige en feestelijke 2.1 mix van New Orleans-brass met de flow van hiphop, de drive van funk en de power van rock & roll.

Zes blazers en twee percussionisten brengen een interactieve show, die staat als het spreekwoordelijke huis. Met ruim 500 succesvolle optredens in clubs in heel Europa en op tientallen festivals, zoals North Sea Jazz, Eurosonic/Noorderslag, Jazz à Vienne, Oerol en Zwarte Cross hebben ze een grote naam opgebouwd. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze zo populair, dat ze steeds worden teruggevraagd voor club tournees, festivals en BBC-radio 6.

Drie albums
Het collectief heeft drie albums op zijn naam, de recentste uit 2019 “With A Vengeance” is geïnspireerd op de actiefilms uit de jaren negentig en mag gerust knallend heten. Met een ronkende en knorrende sousafoon, trombones, trompetten, saxen en percussie creëert het ensemble een krachtig en opwindend geluid. De band beschikt ook over een zanger met een ‘rock & roll strot’. Het Broken Brads Ensemble is de perfecte band voor een knallende afsluiting van het jaar: vuurwerk is niet meer nodig!

Broken Brass Ensemble; zondag 29 december 2019; Windkracht 13; aanvang: 15:00 uur; zaal open: 14:00 uur; entree: € 15,-; reserveren via http://www.windkracht13.nl/reserveren.html bij WK 13 € 12,50; <23jr: € 10,-.

Mobiele versie afsluiten