112

Noordkop herkent krapte bij politie

Gemeenten in de Noordkop zien, net als in de rest van de provincie, dat er een tekort aan agenten is. De geografische ligging maakt het bovendien lastig om extra ondersteuning vanuit het zuiden te krijgen.

Hollands Kroon, dat onder de politieregio Heerhugowaard valt, herkent de problemen. Toch ziet ze de problemen nog niet zo groot als bijvoorbeeld in de regio Haarlem, waar burgemeester Jos Wientjes zich grote zorgen maakt. De gemeentes Den Helder, Schagen en Texel opereren in hetzelfde verzorgingsgebied. Den Helder laat als voorzitter weten: “De personeelsproblemen binnen ons basisteam komen overeen met die van de andere teams, dat is al jarenlang niet anders.”

Wat het wel lastiger maakt voor het gebied is de locatie. “Back-up van andere teams is alleen van onderaf mogelijk, aanrijtijden zijn langer. Wij bedienen met onze capaciteit ook Texel en hebben te maken met de veerboot”, laat Den Helder weten. Volgens de drie gemeentes Schagen, Texel en Den Helder zijn er flinke stappen nodig om de problemen aan te pakken. Zonder ingrijpende maatregelen zal de krappe bezetting de komende jaren niet anders zal zijn.

Bron: Mediapartner NH

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close