Uitgaan

Winterwandeling door het duingebied

Landschap Noord-Holland verzorgt zaterdag 14 december, van 16.00 tot 18.00 uur, een wandeling door natuurgebied Botgat bij Groote Keeten.

Tijdens de wandeling wordt het langzaam donkerder en is te merken hoe de ogen zich vanzelf aanpassen aan de duisternis. Ook in de winterperiode is er veel te beleven in de natuur. Vooral op het moment dat de zon achter de horizon wegzakt en de avondstilte hoorbaar wordt. Deelnemers aan de wandeling horen geluiden van vogels die een slaapplek zoeken of van konijnen die wegschieten naar hun schuilplaats. Misschien is er een vos te zien op zoek naar prooi. Ook graast er hier al sinds jaar en dag een kleine kudde Schotse Hooglanders. Dat wordt in het schemerdonker vast een heel bijzondere ontmoeting. Bij een heldere avond is de sterrenhemel mooi te zien.

De wandeling voert ook door onverhard gebied, dus trek goede wandelschoenen aan. Vertrekpunt: strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2 in Groote Keeten. Kosten: volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Donateurs betalen € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00.  Graag reserveren via www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close