Den Helder

Herenhuizen en maisonettes in de Spoorstraat

Advertentie:

Den Helder – HP Architecten uit Rotterdam heeft in opdracht van Woningstichting/Helder Vastgoed BV een ontwerp gemaakt voor het einde van de Spoorstraat. Daar komen vijf herenhuizen, twee maisonettes en een onderkomen voor het kinderdagverblijf Wereldwijz. Dat laatste komt in het vroegere Flamingo Casino. Inmiddels heeft de gemeente de benodigde vergunningen verstrekt.

De illustraties geven goed weer hoe de woningen in de omgeving passen. Het architectenbureau, dat eerder de projecten Rozenhout in de Spoorstraat en Prins Hendrikkwartier aan de Prins Hendriklaan tekende, koos op verzoek van Helder Vastgoed voor een afwisselend gevelbeeld, met rijke detailleringen en verspringingen in de gevels en daklijnen. Die kwaliteit is ook terug te vinden in het metselwerk en het gebruik van natuursteen. Vanzelfsprekend kiest Helder Vastgoed voor duurzame materialen. Waar mogelijk worden zonnepanelen aangebracht. Een van de bestaande panden op het rijtje in de Spoorstraat blijft staan. Met de eigenaar kon geen overeenstemming worden bereikt over verwerving.

De nieuwe eengezinswoningen krijgen allemaal twee of drie slaapkamers en in sommige gevallen een ruime zolder. Allemaal hebben ze een stadstuin en een eigen privéparkeerplaats. De twee maisonettes hebben beide twee slaapkamers, een ruim dakterras, inpandige berging en eveneens een privéparkeerplaats.

De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. In het begin van het tweede kwartaal wordt als eerste het kinderdagverblijf gerealiseerd. Zodra dat klaar is, waarschijnlijk rond juli 2021, verhuist Wereldwijz en kan worden begonnen met de woningbouw. Die is naar verwachting medio derde kwartaal 2022 klaar. Alle woningen zijn bestemd voor de verkoop. Dat gebeurt via makelaardij Coltof.

Bron: Samen Bouwen aan Den Helder

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button