Den HelderJeugd

Sinterklaas sliep in basisschool de Trimaran

Een heus Sinterklaas journaal voor de Sint (DHfoto)

Den Helder – Een grootse aankomst op het schoolplein van de Trimaran, zoals voorgaande jaren, zat er voor Sinterklaas niet in dit jaar. De leerlingen van basisschool De Trimaran in Nieuw Den Helder hadden daarom een bed gemaakt voor Sinterklaas, zodat hij op school kon slapen en misschien vrijdagochtend nog even kon blijven voor een heus Sinterklaasfeestje. Toen de kinderen vrijdagochtend op de tribune samenkwamen zagen ze direct dat het bed beslapen was. En ja hoor even later kwam Sinterklaas tevoorschijn, maar hij was nog helemaal niet klaar voor een feestje, hij was nog in zijn nachtkledij! En oh wee, aankleedpiet was niet te vinden……

De kinderen haalden opgelucht adem dat de Sint er was, maar natuurlijk moest hij nog wel even in zijn pak gehesen worden. Zonder de hulp van aankleedpiet is dat natuurlijk wel  een dingetje. Gelukkig was oud-leerkracht Lia toevallig op de school en die wierp zich gelijk op om de oude baas te helpen met aankleden. Dat juf Lia niet zo ervaren was bleek wel uit het feit dat zij de mijter gewoon verkeerd om opzette. Gelukkig waren er genoeg leerlingen die als hulppietjes wel een handje wilden helpen. Zo kon ook gelijk het bed even worden opgemaakt, staat wel zo netjes.

Surprises in de bovenbouw (DHfoto)

De Sint ging dit jaar niet de klassen rond, maar de klassen kwamen één voor één naar de Tribune. De goedheiligman gaf aan dat dit was vanwege Corona, maar wij verdenken hem er van dat hij erg tegen de trappen naar de bovenbouw opzag. Zijn Pieten waren er door Corona in ieder geval niet bij, dus om nou met al die cadeautjes door de school te gaan sjouwen zonder hulp was ook geen optie. Sint was wel erg blij met hulppiet juf Lia.

De groepen hadden cadeautjes voor de Sint en natuurlijk had de Sint ook cadeautjes voor de leerlingen de hogere groepen hadden surprises voor elkaar gemaakt om de Sint wat te ontlasten in deze drukke tijd. Dat kon hij zeker waarderen en eerlijk is eerlijk, wat een prachtige kunstwerken hadden ze voor elkaar gemaakt, de Sint was onder de indruk.

Hulppiet Juf Lia leest voor uit het grote boek (DHfoto)

 

Samen met Sinterklaas de tekeningen bekijken (DHfoto)

 

Een gedicht voorlezen aan Sinterklaas (DHFoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button