JeugdNieuws

Thuiswerkende Sint toch naar basisschool De Windwijzer

De Hulppieten van groep acht met lekker veel roetvegen! (DHfoto)

Den Helder – “Sinterklaas komt dit jaar niet op school”, aldus de woorden van directeur Bart Oud van basisschool De Windwijzer. Onder de gezellige klanken van een draaiorgel zijn de leerlingen bij elkaar gekomen op het schoolplein. Sinterklaasliedjes werden gespeeld en natuurlijk uit volle borst meegezongen. Dit kwam de thuiswerkende goedheiligman ter ore en toen is hij toch, o zo snel, naar de Windwijzer gegaan. Daar hadden de kinderen dus eigenlijk al niet meer op gerekend, toch nog een feestje met Sinterklaas op school!

De Pietendiscussie is ook aan de Windwijzer niet voorbij gegaan. De één vindt het stom dat er dingen moeten veranderen, maar vindt het ook vervelend als mensen zich gekwetst voelen. De ander zegt dat volwassen zich er helemaal niet mee moeten bemoeien. Aan groep acht de moeilijke taak een win-winoplossing te zoeken. En die kwam er, drie leerlingen van groep acht traden op als hulppiet en dan als roetveegpiet, maar wel één met veel vegen!

Gelukkig kwam de Sint toch naar school voor een feestje (DHfoto)

De win-win oplossing is tot stand gekomen met de ‘The Leader in Me’ benadering waar de school mee werkt. Naar elkaar luisteren en feiten onderzoeken voordat je een mening vormt. En dat was best lastig met dit onderwerp, maar uiteindelijk vonden toch alle leerlingen het wel erg leuk op deze manier met elkaar over een oplossing na te denken. Het leerlingenpanel, een groep leerlingen die een leiderschapsrol op zich nemen voor diverse initiatieven op school had een heuse speech voor de Sint geschreven.  Hiermee verwelkomden zij de Sint op hun school De Windwijzer.

Het draaiorgel van de Helderse Orgelvrienden stond dus gezellig sinterklaasdeuntjes te spelen. De stichting bestaat dit jaar 45 jaar en was is er leuker om zo’n jubileum te vieren met het opvrolijken van het Sinterklaasfeest op school. Natuurlijk mocht de goedheiligman ook nog even aan het wiel van het draaiorgel draaien!

De orgelman twijfelt geen moment en geeft voor even het wiel over aan de goedheiligman (DHfoto)

 

De eerste dag van Davey op school, mooie feestje! (DHfoto)

 

Het leerlingenpanel met een welkomspeech (DHfoto)

 

Nog even de puntjes op de I door de orgeldraaier (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button