Den HelderHollands KroonSchagenSport

Team Sportservice aan het woord in landelijke Doortrappenweek

Advertentie:

Den Helder – Minister Cora van Nieuwenhuizen mag de aftrap doen van de landelijke Doortrapweek. Daarna is het de beurt aan de gewone en fervente fietser, neuropsycholoog Erik Scherder, experts uit de fietswereld, lokale coördinatoren van Doortrappen en buurtsportcoaches. Die van Team Sportservice bijvoorbeeld. Vorige week werden in Den Helder en Schagen filmopnames gemaakt voor de online webinars, die elke dag te zien zijn tijdens de landelijke Doortrappenweek. Deze duurt van 26 tot en met 30 oktober.

De week is in het leven geroepen door het project Doortrappen, dat zich ten doel heeft gesteld, dat iedereen zou moeten kunnen fietsen tot zijn of haar honderdste. Een uitdagende en mooie doelstelling waar Team Sportservice in de Noordkop graag aan meewerkt. Nanda Timmerman is coördinator vanuit de kantoren Den Helder en Schagen. “We zijn er al een aantal maanden mee bezig. Hebben ambassadeurs gevonden in echte fietsliefhebbers, fietshandelaren en mensen van de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland. Door met veel mensen en partijen samen te werken, heb je een groter bereik en kun je meer activiteiten op het gebied van veilig fietsen aanbieden.”

Noordkop steekt nek uit
Het was het landelijke projectbureau ook opgevallen dat de nek in de Noordkop flink wordt uitgestoken. Dus toen het bureau de Doortrappenweek ging organiseren, was het telefoontje naar Team Sportservice snel gepleegd. “Super trots uiteraard”, vertelt Nanda Timmerman enthousiast, “vooral ook omdat ze Toon en Riet Jacobs wilden filmen. Half, zo niet heel Den Helder, kent deze fervente fietsers wel. Het is zo’n enthousiast stel. Ik snap wel dat het projectbureau deze twee heeft uitgekozen.”

Buurtsportcoach Tessa Scholte liet vorige week maandag tijdens de wekelijkse balkongym in Den Helder zien hoe je als oudere fysiek sterker en stabieler kunt blijven met fietsfitoefeningen. Ook ouderengymdocent Yvonne Brinkman deed deze oefeningen aan haar deelnemers voor, maar dan op het Cruyff Court in Schagen.

Doortraphelden
In drie van de vijf webinardagen zijn ambassadeurs, kwartiermakers, fietsenzaken en andere Noordkoppartijen in woord en beeld gebracht. In webinar twee Fit op de fiets komen buurtsportcoaches Tessa Scholte en Freek de Kort aan het woord naast neuropsycholoog Erik Scherder. Deze is te bekijken op dinsdag 27 oktober van 13:00 tot 13:45 uur. In de derde editie, woensdag 28 oktober zelfde tijd, komen de Helderse Toon en Riet Jacobs als Doortraphelden in beeld. De dag daarna Nanda Timmerman en Monique de Vries van Team Sportservice, die de samenwerking met onder andere fietszaken in de regio bespreken. In deze uitzending is Yvonne Brinkman in actie te zien zijn. Onderwerp van gesprek is dan Doortrappen lokaal. De camera bracht bovendien een bezoek aan de aangesloten fietsenhandelaar van Patrick Venema in Schagen die fietsbellen sponsort.

Meer weten over Doortrappen en de Doortrappenweek? www.doortrappenweek.nl. Alles over Doortrappen door Team Sportservice is te lezen op https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/project/doortrappen-tot-je-100e/
Of mail Nanda Timmerman, ntimmerman@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button