Hollands KroonNoord-HollandSport

Zilver voor Glenn van Nierop op NL kampioenschap 50 km baanwielrennen

Amsterdam – In het Velodrome van Amsterdam, met zijn 200 meter lange baan veroverde Wieringerwaarder Glenn van Nierop zaterdagmiddag de zilveren medaille. Dit op het klassieke nummer 50 kilometer zonder gangmaking. De drievoudig winnaar van de Tour de Lasalle maakt er een mooi jaar van na zijn overstap naar de Elite-categorie. Na 50 van de 250 ronden namen Glenn en Sten Verzijl, de latere Nederlands kampioen, een ronde voorsprong op het deelnemersveld. Even verderop met nog 170 ronden wedstrijd te gaan werd nog een ronde genomen. Verzijl plaatste met nog 50 ronden een beslissende aanval. Glenn “Ik kon deze aanval niet meer pareren en kwam ik op een ronde te zitten op de winnaar.” De Haarlemmer Serginho Wilshaus complementeerde het podium.

Trotse Glenn

Een trotse Glenn na afloop “Een kampioenschap waarin geen rustig moment was. Het was een spervuur van aanvallen en tempowisselingen. Demarrage op demarrage. En door mijn ronde winst was het extra geconcentreerd rijden. Toch zonde als je die verliest door een moment van onoplettendheid. Deze zilveren medaille was loon naar werken. Eerlijk is eerlijk Sten Verzijl was de sterkste van de deelnemers.”

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button