Uitgaan

Roofvogels spotten tijdens excursie door Balgzand

Advertentie:

Den Helder – Landschap Noord-Holland organiseert zondag 17 december een natuurexcursie roofvogels spotten bij vogelparadijs Balgzand bij Den Helder. Het gebied is afgesloten voor publiek, maar één keer per maand kan er bij een vogelexcursie een kleine groep mensen mee het gebied in.

Een opvallende roofvogel op Balgzand is de slechtvalk. Die zit vaak op een paal te wachten op het goede moment om toe te slaan. Wanneer hij zijn kans schoon ziet, vliegen grote zwermen vogels opgeschrokken weg. Ook soorten als torenvalk en buizerd laten zich meestal zien. De gids besteedt natuurlijk ook aandacht aan andere vogels waarvan er nu duizenden aanwezig zijn op het wad.

Tijdens de vogelexcursie is er een telescoop beschikbaar, zodat de natuurliefhebbers de bijzonderheden van dichtbij kunnen zien. Landschap Noord-Holland raadt deelnemers aan, als zij nog tijd hebben, een bezoekje te brengen aan de uitkijktoren en het vogelkijkscherm bij Balgzandpolder. Dat uitkijkpunt wordt onderweg naar ‘t Kuitje gepasseerd.

Op de fiets
De aanmelders fietsen binnendijks van het Kuitje naar de schor. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig. De fietstocht heen en terug is ongeveer vijf kilometer. Onderweg wordt gestopt bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Dat punt biedt een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Mensen met een verrekijker wordt verzocht deze mee te nemen.

De excursie vindt zondag 17 december van 09:30 tot 12:00 uur plaats. Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, vormt het vertrekpunt. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van twaalf jaar en ouder. Geïnteresseerden wordt verzocht zich vooraf te reserveren via de website, ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button