Sport

Wielrenster Vik Bisdonk kwalificeert zich niet voor finale NK Derny

Advertentie:

Amsterdam – De Helderse wielrenster Vik Bisdonk heeft zich zaterdagmiddag tijdens het NK Derny in het Velodrome in Amsterdam niet weten te plaatsen voor de finale. Bisdonk houdt ondanks het mislopen van de finale goede gevoelens over aan de wedstrijd: “Dit is een goede mogelijkheid om ervaring op te doen.”

Bisdonk, uitkomend voor de HRTC DOK, was één van de dertien deelneemsters die zich konden plaatsen voor acht finaleplaatsen. De wielrenster uit Den Helder, een tweedejaars nieuwelinge, moest het opnemen tegen junior- en elitedames. In haar serie eindigde Bisdonk als laatste na vijftien wedstrijd kilometers. Aan inzet lag het niet en ook niet aan gangmaker Roy Kempers. Nieuwelinge Bisdonk had zich goed voorbereid met trainingen achter de derny. Het niveauverschil tussen een nieuweling en eliterenner is praktisch onoverbrugbaar.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button