Sport

Den Helder Suns verliest in Amsterdam

Advertentie:

Den Helder – De Den Helder Suns hebben de eerste competitiewedstrijd van 2020 niet kunnen winnen. In Amsterdam was Apollo een flink maatje te groot. Met een 103-79 nederlaag op zak keerden de Nieuwediepers huiswaarts.

De Amsterdammers wisten dit seizoen pas een keer te winnen, maar neemt dankzij deze overwinning wel afstand van de laatste plaats. Tegen Den Helder nam de ploeg vanaf het eerste moment het initiatief in handen en moesten de bezoekers in de achtervolging. “Op een gegeven moment begon het te draaien. In de tweede helft schoten wij al onze driepunters raak”, was het commentaar van Apollo-trainer Patrick Faijdherbe na afloop.

De Amerikaanse aanwinst Xavier Cannefax (14 punten bij rust) nam Apollo in de eerste twee kwarten flink bij de hand. Mede dankzij zijn inbreng was de stand 41-35 in het voordeel van Apollo na een gelijkopgaande eerste helft. Bij Den Helder moesten de scores veelal van Boyd van der Vuurst de Vries komen (12 punten bij rust). Direct na de pauze stelde Den Helder uit het niets orde op zaken. Het team van coach Peter van Noord verkleinde binnen slechts een paar minuten de achterstand tot een punt en deed weer helemaal mee in de wedstrijd. Apollo trapte echter precies op het juiste moment het gaspedaal weer in en dit keer kon Den Helder niet volgen.

Bron: Mediapartner NH Nieuws

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button