Hollands KroonVideo

Zwembad De Terp over in andere handen (video)

Advertentie:

Wieringerwerf – Het was feest op de Badweg in Wieringerwerf. De in 2016 opgerichte Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer nam het zwembad De Terp over van de gemeente Hollands Kroon.

Het begon jaren geleden allemaal met de droom van een paar mannen die zich wilden inzetten voor de realisatie van verschillende sportfaciliteiten aan de Terpweg. Zij wilden een centraal punt waar sport, welzijn en onderwijs samen komen. De naam van dit punt is campus De Terp. Samen met de gemeente die het plan herstructurering Wieringerwerf ontwierp kon ook het plan van de stichting worden meegenomen.

Daar de gemeente van de vier verliesgevende zwembaden in Hollands Kroon af wilde, werd de Hoze-groep (Hollands Kroon Overleg Zwembaden Exploitatie) opgericht. Zij zetten zich in voor behoud van de baden en begin dit jaar werden zij allen overgedragen. Afgelopen zaterdag werd dit heugelijke feit gevierd in Wieringerwerf. Woordvoerster Trudi Groot bedankte in haar openingswoord het voltallige personeel dat zich altijd volledig heeft ingezet voor het welzijn van de zwemmers. Uiteraard gaan zij mee naar de nieuwe stichting.

Het bezoekersaantal willen ze uitbreiden van 39.000 naar 45.000. Ook wil het bad zich meer openstellen voor speciale doelgroepen. Tevens is een nieuwe website gelanceerd onder de naam www.zwembaddeterp.nl.

Trudi bedankte nog de gemeente Hollands Kroon en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen aan de realisatie van dit geheel.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button