Cultuur/NatuurHollands Kroon

Hollands Kroon zoekt kandidaten voor Cultuurprijs

Hollands Kroon – Elke inwoner van Hollands Kroon kan een vereniging, stichting of persoon opgeven voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2021. De kandidaten komen in aanmerking voor de prijs als zij zich onderscheiden hebben op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst of literatuur. Opgeven kan tot 1 maart 2021.

De Cultuurprijs is een bedrag van 5000 euro en wordt één keer in de twee jaar uitgereikt. In het andere jaar wordt de stimuleringsprijs weggegeven. Het idee voor de cultuurprijs komt van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK). Het gemeentebestuur heeft dit idee enthousiast omarmd.

In maart bepaalt het CPHK maximaal vijf genomineerden. Ook geven ze een onderbouwing waarom deze personen, verenigingen of stichtingen de prijs verdienen. De vijf genomineerden worden openbaar gemaakt op de website van het CPHK. Er moet sprake zijn van een mooie prestatie op het gebied van cultuur die van uitzonderlijke meerwaarde is voor de gemeente Hollands Kroon en waarbij er een verbinding is met de gemeente.

Stemmen
Elke inwoner mag zijn/haar stem uitbrengen op een van de genomineerden. Dit kan op de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon of met de post. De stemmen van de inwoners tellen voor 1/3 mee op het eindoordeel. Een jury van vijf experts kiezen een winnaar.

Het aanmelden van kandidaten gaat online of via de post. Kijk op de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon voor meer informatie. De gemeente hoopt de prijs te kunnen uitreiken tijdens de netwerkdag van het CPHK, in juni 2021.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button