Den HelderJeugdVideo

72 uur gamen voor de Hersenstichting (video)

Advertentie:

Den Helder – Zeven jongeren uit Emmen en omgeving zaten sinds zondagmiddag ‘opgesloten’ in het Tekpark op Willemsoord met als doel geld op te halen voor de Hersenstichting. Dat deden ze door te gamen en dit live uit te zenden via het Twitch-kanaal Bartjuw. Woensdagmiddag kwam een einde aan de marathon. De opbrengst: bijna tweeduizend euro.

Het idee ontstond al een half jaar geleden en nu tijdens de lockdown er toch weinig mogelijk was, werd besloten het idee dan maar eens uit te voeren. Raymond Groen van Zeestad Staal was enthousiast en besloot de jongeren onderdak te geven op Willemsoord. Eten werd gesponsord door de supermarkt, de games stonden er nog van Gameday en met een gesponsord busje konden ze vanuit Oost-Nederland naar Den Helder afreizen.

“We wisten niet echt wat we hiermee zouden kunnen ophalen, dus hadden we 3.000 euro als bedrag genoemd. Eigenlijk leek ons dat op voorhand al onhaalbaar, maar je moet doelen stellen”, vertelt Bart, de eigenaar van het Twitch kanaal. “Om eerlijk te zijn waren we al blij met 750 euro, dus met het uiteindelijk opgehaald bedrag zijn we supertevreden!” Doneren kan nog steeds, via deze link.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button