Den HelderVideo

Nami sleepte al 200 bomen bij elkaar

Advertentie:

Den Helder – Met de jaarlijkse actie ‘sleep je groen’ kunnen jongeren in de gemeente een aardig zakcentje bijverdienen door oude kerstbomen in te leveren. Nami zag haar kans schoon, en sleepte voor het eind van de actie al 200 bomen bij elkaar voor een zeilreis over de Waddenzee.

Terwijl ze door haar wijk loopt is Nami naarstig op zoek naar kerstbomen die op straat liggen. Plots zet ze het op een lopen: “Daar ligt er een!” roept ze, terwijl ze een sprintje trekt om haar buit veilig te stellen. Al heel de kerstvakantie speurt Nami de Helderse buurten af voor de afgedankte kerstbomen. De bomen zijn tijdens het project ‘sleep je groen’ in te leveren bij de gemeente, en elke boom levert 50 cent op. Nami sleept de bomen niet voor niets bij elkaar; met het opgehaalde geld hoopt zij te kunnen sparen voor een zeilreis over de Waddenzee. “Het is een reis met een heel groot zeilschip”, vertelt ze. “We gaan dan over de wadden, en ’s avonds gaan we onder een microscoop plastic uit de zee onderzoeken”.

Aan de flinke berg bomen in de voortuin is af te zien dat Nami niet heeft stilgezeten deze kerstvakantie. Ze heeft al aardig wat bij elkaar gesleept: “Ik denk dat het er tweehonderd zijn, misschien wel meer”. Nami hoopt op een uiteindelijke opbrengst van boven de 150 euro. Die moet dan nog wel gedeeld worden, want het verzamelen hebben ze met een groepje gedaan. Of de opbrengst genoeg is voor haar reis? “Het zeilen kost 770 euro, en ik wil ook nog wat overhouden voor een patatje en wat souvenirs. Maar het is in ieder geval een begin.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button