Politiek

PVV wil toch onderzoek naar stadsmariniers

College ziet idee niet zitten, werd eerder al duidelijk

Den Helder – Hoewel het college van Den Helder eerder al liet weten niets te zien in het plan om ‘stadsmariniers’ in dienst te nemen om op die manier de boa’s en de politie te ondersteunen, geeft de PVV het streven ernaar niet op. Tijdens de raadsvergadering van 23 januari komt de partij met een motie die het college oproept toch onderzoek te doen naar het inzetten van stadsmariniers.

De PVV stelt dat de gemeente via verschillende instrumenten, waaronder op wijkniveau, probeert de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren, maar desondanks wordt Den Helder nog altijd geconfronteerd met de nodige incidenten die niet bijdragen aan een veilige leef- en werkomgeving. In de gemeente Rotterdam zijn positieve ervaringen inzake de inzet van de zogeheten ‘Stadsmariniers’.

Die kunnen volgens de PVV een waardevolle aanvulling van het huidige Helderse veiligheidsbeleid zijn. Het college heeft dus al gemeld hier niets in te zien, maar de PVV vindt dat het college hier geen duidelijke argumentatie voor geeft.

Daarom wil de partij middels een motie het college alsnog verzoeken “gedegen en uitgebreid onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een pilotproject, dat als doel heeft Helderse Stadsmariniers te realiseren en in te zetten”. De gemeenteraad moet dan nog voor het zomerreces worden geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

2 reacties

    1. hmmm, dus als je je druk maakt om de veiligheid in dit dorp ben je in uw ogen een “stadsmalloot” interessante instelling moet ik zeggen….

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: