112Den Helder

Driehoek houdt drillvideo’s in de gaten

Den Helder – De zogeheten ‘drillvideo’s’, die door lokale rivaliserende bendes in Den Helder worden gebruikt om elkaar te bedreigen, worden nauwlettend door de driehoek (politie, burgemeester en Openbaar Ministerie) in de gaten gehouden. Dat meldt het college woensdag in antwoord op vragen gesteld door de ChristenUnie.

De driehoek is vorig jaar een project gestart op Jeugd & drugs, waarin dit onderdeel is opgenomen. “Hierin worden de video’s gemonitord en waar nodig worden er interventies op in gezet”, aldus de burgemeester. De gemeente zet in op preventie en vroegsignalering. “Vanuit team Jeugd wordt gestuurd op veiligheid en bewustwording middels aanbod van GGD aan de scholen. Het gaat hierbij om een meer algemeen aanbod op het terrein van sociale media en grensoverschrijdend gedrag. Ook het jongerenwerk (rondom de school} is zeer actief ingezet op die preventie en vroegsignalering in de breedste zin van het woord.”

“Vanuit het veiligheidsdomein zijn we steeds in overleg met onze partners politie, jeugdwerk en scholen”, benadrukt de burgemeester. “Zij komen met de signalen en wanneer nodig zullen wij daar gepaste actie op inzetten. Als burgemeester heb ik een aantal bestuurlijke bevoegdheden die ik kan inzetten, maar in eerste instantie wordt gebruik gemaakt van interventie door (jeugd)agent of jeugdwerker. Pas als er voldoende signalen zijn en preventieve aanpak niet werkt, zal ik gebruik maken van mijn bestuurlijke bevoegdheden. Bij strafbare feiten wordt direct opgetreden door de politie.”

Krachten gebundeld
Het project Jeugd & drugs valt onder een bredere aanpak van de politie-eenheid Noord-Holland. Hierbij hebben zes gemeenten de krachten gebundeld op het thema Jeugd & drugs. Elke gemeente heeft een lokale invalshoek, in Den Helder zijn de drillvideo’s onderdeel van deze invalshoek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button