Uitgaan

Goed en kwaad, voor eeuwig verbonden

Den Helder – De gezamenlijke Odd Fellowloges in Den Helder organiseren een lezing door Sybe Schaap, op zaterdag 15 februari, met als titel: “Goed en kwaad, voor eeuwig verbonden”. Schaap laat zich hierbij inspireren door de worsteling met het al dan niet goede in de mens. Het onderscheid tussen goed en kwaad vormt de essentie van de moraal. En het morele onderscheid is een worsteling waar de mens voor staat, altijd weer.

Sybe legt dat uit aan de hand van het Scheppingsverhaal, de zogenaamde Zondeval. Uitleggen dus wat de betekenis en zin is van de moraal. Schaap heeft meerdere boeken op zijn naam staan, waaronder de meest recente getiteld “Het wendbare verleden”. Dat gaat over waarom beeldvorming uit het verleden weinig met feiten te maken heeft.

De lezing vindt plaats in het Odd Fellowhuis aan de Kanaalweg 158 en begint om 13.30 uur. De entree is gratis en ook niet-leden zijn welkom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button