Den HelderHollands KroonRegio NoordkopSchagenTexel

Tech@Connect wil mensen inspireren te kiezen voor techniek

Advertentie:

Noordkop – Tech@Connect heeft als missie mensen te verbinden in techniek. Zij willen overheid, onderwijs en ondernemers samenbrengen, zodat de vele technische vacatures in De Kop van Noord-Holland nu en in de toekomst worden vervuld. Dat doen ze onder meer door jongeren te enthousiasmeren en te inspireren voor deze uitdagende branche. Het techniekmagazine, verspreidt onder alle middelbare scholen en mbo’s in de regio, is het laatste voorbeeld daarvan.

Er staan interessante verhalen in met jonge medewerkers uit de regio. Zij vertellen daarin over hun keuze voor de techniek en maken duidelijk welke opleiding zij gevolgd hebben om bij deze baan uit te komen. Het draait hierbij onder meer om werk in de metaal- en elektrotechniek, zoals techniek bij zaadveredelingsbedrijven, ICT en techniek binnen de zorgsector. In totaal hebben vijftig organisaties uit de gemeenten Schagen, Texel, Den Helder en Hollands Kroon meegewerkt aan de promotie voor de sector.

Wethouder en bestuurlijk trekker Theo Meskers van Hollands Kroon zegt hierover: “Het magazine onderstreept op een mooie manier de enorme diversiteit van de technieksector in de regio. In veel gevallen gaat het om banen waarmee je echt bijdraagt aan de vooruitgang en bescherming van Nederland. Denk alleen al aan de marine, energiewinning, veredeling en datacenters. Daar zijn veel mensen voor nodig, een geweldige kans dus voor jong talent.”

Evenementen
In het komende jaar staan er meer activiteiten op de rol van Tech@Connect om de jeugd warm te maken voor techniek. Zo keert het promotie Evenement Techniek in mei voor het derde achtereenvolgende jaar terug. Hierbij zijn leerlingen uit groep 7 en 8 welkom om te kijken naar de vele mogelijkheden binnen de techniek. Daarnaast participeren zij wederom op GameDay, dat in juni wordt gehouden.

De Koploper Scholierendag van de Koninklijke Marine is nieuw dit jaar. Tijdens dit evenement worden vijfduizend scholieren uit Noord-Holland en Friesland uitgenodigd om kennis te maken met de Marine. Daarnaast presenteren ook tot vijftig bedrijven uit de regio zich, om het werken, leren, wonen en recreëren in de Kop van Noord-Holland onder de aandacht te brengen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button