Hollands Kroon

Zeilen op het Amstelmeer

Advertentie:

Westerland – Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV) en Team Sportservice Den Helder/Schagen organiseren opnieuw de zeildagen voor mensen met een beperking. De zeildagen vinden vrijdag 12 juni en zaterdag 13 juni plaats op het Amstelmeer. Iedereen ongeacht leeftijd en beperking kan zich aanmelden voor de zeildagen. Er kunnen per dag maximaal 50 mensen meezeilen.

Met gewone (niet aangepaste) zeilboten, is het tijdens het zeilen op sommige momenten improviseren geblazen. Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Voor de zeildag betaalt iedere deelnemer een bedrag van € 12,50. Deelnemers die vanwege hun beperking een begeleider nodig hebben, kunnen dat aangeven. Begeleiders dienen ook € 12,50 te betalen.

Tussen 08:30 uur en 09:00 uur worden alle deelnemers verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). In het clubhuis zal voor iedereen een kopje koffie of thee klaarstaan. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld van €12,50 te worden voldaan (gepast betalen). Er is in het clubgebouw geen invalidentoilet aanwezig.

Maaltijd
Na de ochtend gezeild te hebben, is er voor de liefhebbers een nasi maaltijd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd gaan we weer gezamenlijk het water op tot ongeveer 16:00 uur. Uiteraard is het na het ontschepen nog mogelijk om in de kantine na te praten. De organisatie verzoekt iedereen om warme kleding aan te trekken, daarnaast het advies voor de deelnemers om regenkleding, een pet, zonnebrandmiddel en extra kleding mee te nemen. Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie voor zorgt, is verplicht.

Wie graag mee wil doen aan een van de zeildagen kan zich zo snel mogelijk opgeven via: https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder/. Deelname aan de zeildagen is geheel voor eigen risico. Voor vragen kan de deelnemer contact opnemen met: Saskia Verijzer-Sleking van Team Sportservice Den Helder, telefoon 0223-684726 of stuur een mail naar SVerijzer@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button