Den HelderHollands KroonSport

IJsbanen hopen dat er veilig geschaatst kan worden

Hollands Kroon – Als alle voorspellingen juist zijn krijgen we vanaf zaterdag 6 februari te maken met zeer lage temperaturen en veel sneeuw. Het zal zowel ’s nachts als overdag tot onder het vriespunt komen en normaal zou dat betekenen dat er volgende week geschaatst kan worden.

De vraag is echter of in tijden van corona de ijsbanen in de Noordkop wel open kunnen en mogen? Volgens het bestuur van de Helderse ijsbaan is het mogelijk, als er zorgvuldig wordt omgegaan met bepaalde maatregelen. Het te volgen protocol moet wel vooraf door de gemeente worden goedgekeurd en het beleid verandert nogal eens. Vandaag (vrijdag) bekijkt het bestuur met welke maatregelen schaatsen volgende week hopelijk mogelijk is.

Evenals in Den Helder willen ze in Julianadorp natuurlijk niets liever dan de ijsbaan openen, zodra het ijs dik genoeg is. Daar komt het bestuur zaterdagochtend bijeen voor overleg. “IJs komt er zeker, maar het is te hopen dat de sneeuw ons geen parten gaat spelen”, aldus penningmeester Albert Kisteman.

Onder 17
Het bestuur van de ijsbaan in Anna Paulowna zal dit weekend ook in gesprek gaan met de gemeente over de mogelijkheden. In eerste instantie zouden ze de ijsbaan beschikbaar willen maken voor hun leden en kinderen onder de 17 jaar. “Aangezien we moeten letten op de aantallen gaan we misschien ook groepsindelingen organiseren, maar dat ligt vooral aan hoeveel mensen van plan zijn te gaan schaatsen”, vertelt voorzitter Arjan Rempt.

Voorzitter Jaap Oostindier van IJsclub Wieringerwaard lijkt zich in ieder geval geen zorgen te maken om grote drukte bij de ijsbaan in het dorp. “Wieringerwaard is een kleine plaats en we hebben meer dan genoeg ruimte.” Of ze toestemming krijgen van de gemeente is nog afwachten.

Begin volgende week moet duidelijk zijn of a) de winter echt doorzet, b) het ijs dik genoeg is, c) de ijsbanen veilig open kunnen. Dit zijn de regels die de veiligheidsregio’s vrijdag hebben gedeeld.”

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: