Hollands Kroon

Koude weersomstandigheden en gladheidsbestrijding Hollands Kroon

Hollands Kroon – Volgens voorspellingen staat Nederland een ijskoude week te wachten met strenge vorst en een dik pak sneeuw. Aannemer Dura Vermeer zal binnen de Noordkop met man en macht proberen de wegen die in de gemeentelijke strooiroute zijn opgenomen ijs- en sneeuwvrij te houden zodat iedereen, mocht dat echt nodig zijn, veilig gebruik kan maken van de belangrijkste doorgaande wegen in Hollands Kroon.

Een strooiroute duurt ongeveer 2,5 uur. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er niet direct overal zout ligt en het nog glad kan zijn op de wegen. De strooiroutes voor heel Hollands Kroon staan in één kaart. Aan de informatie op deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend. Zoom in op de kaart om per kern/gebied de strooiroute te zien.

Niet alle gemeentelijke wegen worden gestrooid, alleen de drukkere wegen, zoals busroutes, verbindingswegen naar de dorpskernen, doorgaande (wijk)ontsluitingswegen, winkelgebieden, ouderencentra, schoolroutes en fietspaden buiten de bebouwde kom. Bij zeer extreme weersomstandigheden (bijv. extreme sneeuwval) kan overmacht ontstaan waardoor niet op alle wegen gestrooid kan worden. De belangrijkste wegen krijgen dan voorrang op de minder belangrijke wegen.

In Hollands Kroon wordt gestrooid voordat het glad wordt. De firma Dura Vermeer trekt hierin gelijktijdig op met de strooidienst van de Provincie Noord-Holland. Dit betekent dat zowel de provinciale als de gemeentelijke wegen in onze gemeente min of meer gelijktijdig en preventief worden gestrooid, wat de veiligheid van de weggebruiker ten goede komt. Bij het strooien maken we gebruik van zogenaamd ‘nat’ zout. Het voordeel hiervan is dat er nauwkeuriger kan worden gestrooid, het hecht beter aan het wegoppervlak en verwaait minder snel dan droog zout.

De gladheidsbestrijding vindt plaats van 1 november tot en met 31 maart. De gemeente verstrekt geen zout aan particulieren en bedrijven.

Meldingen over gladheid kunnen gedaan worden via de Fixi app. Ook zijn er een speciaal telefoonnummer en e-mailadres van de aannemer beschikbaar bij meldingen: 088-9994460 / meldingengladheid@duravermeer.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button