Den Helder

Workshop geeft kinderen handvatten om met echtscheiding om te gaan

Den Helder – GGD Hollands Noorden biedt 6 maart 2021 de gratis workshop “De kinderen scheiden mee” aan. Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop besteedt hier aandacht aan.

De workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten. Voorafgaand aan de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats. Ouders krijgen informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met hun kind over de echtscheiding. De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Data, tijd, locatie en kosten
Ouderbijeenkomst: woensdag 3 maart 2021 van 20:00 – 21:00 uur
Workshop voor de kinderen: zaterdag 6 maart 2021 van 09:00 – 12:00 uur
Locatie: MFC ‘t Wijkhuis, Texelstroomlaan 5, 1784 AE Den Helder
Kosten: de gemeente Den Helder biedt deze workshop gratis aan.

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

Ouders en verzorgers die liever eerst een persoonlijk gesprek hebben, kunnen een afspraak maken bij het opvoedspreekuur in de buurt. Ook voor andere opvoedvragen kunnen zij hier terecht. Ouders/opvoeders kunnen bellen voor een afspraak naar 088-0100555.

Aanmelden en meer informatie
Ouders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier, zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. ze kunnen beter workshops voor de ouders gaan organiseren, er wordt tegenwoordig om een tegenvallende maaltijd al gescheiden en zo is scheiden net zo gewoon geworden als het halen van een pak melk in de supermarkt, …..

  2. Ik lees de kop van het artikel ,daar zie ik dat er een reactie op gekomen is .Ik denk bij mezelf : dat zal toch niet .Ik werd niet teleur gesteld :wederom een domme reactie van RB.
    @RB : Als je nou eens goed leest voordat je weer onzin gaat uitkramen : de schrijfster heeft het in het artikel ook over informatie voor ouders wat de eventuele scheiding voor impact op de kinderen heeft.
    Dus wederom een waardeloze overbodige reactie op een uiterst serieus artikel.

Back to top button
%d bloggers liken dit: