GR2022DH

Samen Actief blijft staan achter doelgroepenbeleid

Advertentie:

Den Helder – Nico de Vos van Samen Actief blijft in een reactie op een vraag van PvdA wethouder Peter de Vrij staan achter het doelgroepenbeleid dat zijn partij presenteert. De Vrij vroeg in een uitzending van ‘De Nieuwsraad’ waarom Samen Actief zich specifiek wil richten op ouderen, er zou volgens hem gelijke aandacht moeten zijn voor alle inwoners. Hij gaf daarbij aan dat de partij van De Vos de ouderen hierdoor schetst als zielig en hulpbehoevend. Volgens De Vos is de aandacht juist hard nodig: Senioren hebben het financieel zwaar en worden onvoldoende geholpen door de gemeente.

Samen Actief heeft zelf berekend dat gepensioneerden zonder pensioen, dus die enkel afhankelijk zijn van de AOW, meer dan 100 euro per maand tekort komen. Het is volgens De Vos een misvatting dat ouderen het financieel goed hebben. Het relatief hoge vermogen van gepensioneerden is volgens hem een vertekening van de werkelijkheid, omdat welvarenden de gemiddelden sterk beïnvloeden. Toch beseft ook Samen Actief dat het in veel gevallen financieel wel goed gaat met de ouderen, maar juist voor de gevallen waar dat niet zo is wil de partij zich inzetten.

Wethouder leeft op een roze wolk, of onder een steen
“Op welke roze wolk leeft u en onder welke steen heeft u de afgelopen drie en een half jaar geleefd?” Zo luidt de wedervraag aan wethouder Peter de Vrij. De Vos stelt zich op het standpunt dat het gemeentebestuur wegkijkt van de problemen: “Wij vragen ons af of men bij het college en coalitie nog wel empathie heeft voor de medemens of alleen maar kijkt naar kille cijfers”, aldus De Vos. Door te kijken naar de cijfers en de gemiddelden verdwijnt de menselijkheid uit het beleid en wordt het beeld rooskleuriger geschetst dan het eigenlijk is. Hierdoor wordt er geen maatwerk meer geleverd in de WMO, wordt er zelfs bezuinigd en lopen de wachttijden op.

De Vos reageert daarnaast nog door te zeggen dat zijn partij zich niet alleen zal richten op ouderen, maar allen die in een financieel lastige situatie zitten: “Ieder mens heeft het recht op een goed leven en gekozen volksvertegenwoordigingen hebben de plicht te zorgen voor de inwoners. Niet alleen de ouderen, maar ook voor inwoners die arbeidsongeschikt zijn, of afhankelijk zijn van een Wajong of andere uitkering.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Waarom zegt Samen Actief niet in de verkiezingscampagne: “Burgemeester, het College bouwt nu illegaal een stadhuis op Willemsoord, zonder permissie van de Raad. Er is geen democratie meer in Den Helder, u moet ingrijpen!” Dat levert ook geld op voor de WMO.

Wellicht ook interessant

Back to top button